Olivenbrænde

Brændværdi

Brændværdien i olivenbrænde er helt i top – Længere brændetid, mere varme og højere brændværdi.

0

Oliventræ

0

Egetræ

0

Asketræ

0

Bøgetræ

Derfor skal du vælge brænde fra oliventræer

Oliventræer er blevet brugt til brændeovne og opvarmning af hjem i århundreder. Deres tætte og hårde træ resulterer i en høj brændværdi. Brændetiden er dertil faktisk også ca. 35% længere end ved normalt brænde som bøg, ask og egetræ. Du får altså brænde, der holder en konsistent varme igennem hele fyringen.

Oliventræ brænder altså som sagt både varmt og langsomt, hvilket betyder, at det kan give en langvarig og jævn varmekilde. Det er især nyttigt, hvis du ønsker en fyring, der brænder i lang tid uden at skulle tilføje mere træ hele tiden. Træet har et lavt fugtindhold, hvilket betyder, at det er mindre tilbøjeligt til at producere overskydende røg og sod, når det brændes. Det kan være gavnligt for dem, der går ekstra op i luftforurening eller vedligeholdelse af deres skorsten.

Olivenbrænde har som en anden evne også en behagelig, aromatisk duft, når det brændes. Det kan være en ekstra lille tilføjelse til den åbne pejs eller bålet i haven en dejlig sommeraften. Oliventræ er samtidigt også en bæredygtig kilde til brænde, da det blandt andet er et biprodukt af oliven fabriksindustrien og ellers ville gå til spilde.

Medbringertruck Sjælland

299 kr.

Medbringertruck Jylland

499 kr.

Medbringertruck Fyn

399 kr.

4 x Optændingpinde 3 kg

Original price was: 180 kr..Current price is: 100 kr..

2 Kasser Tørret olivenbrænde

Original price was: 3.795 kr..Current price is: 3.495 kr..

Optændingpinde 3 kg

45 kr.

1,0 rm avnbøg & 1 kasse tørret olivenbrænde

Original price was: 4.790 kr..Current price is: 3.695 kr..

Tørret olivenbrænde

Original price was: 2.495 kr..Current price is: 2.395 kr..

Vi tænker på miljøet

Olivenbrænde har altså endnu en fordel. Oliventræer, som lever i flere hundrede år, har altså den evne at producere oliven og leve videre efter, at de er blevet høstet for træ. Hvordan? Oliventræer høstes typisk til træ på to forskellige måder, gennem beskæring eller ved fjernelse af gamle eller syge træer. Beskæring foregår ved at fjerne grene og kviste fra træet for at fremme sund vækst og forbedre træets samlede form. Beskårne grene og kviste kan samles og bruges som brænde.

Fjernelse af gamle eller syge træer er en anden måde, hvorpå oliventræer høstes til træ. Når et oliventræ bliver for gammelt eller ikke længere er i stand til at producere oliven, kan det fjernes, og træet kan med god samvittighed bruges som brænde i dit hjem. Se også vores ovntørret brænde.

Bestil vores olivenbrænde nedenfor.