Brænde med høj brændværdi

Opnå høj brændværdi og effektivitet med vores brænde

Brænde med høj brændværdi er træ, der er tæt, tørt og har et lavt fugtindhold. Det brænder varmt og producerer en masse varmeenergi, når det brændes. Eksempler på brænde med høj brændværdi inkluderer bøg, eg, ask og specielt oliven. Disse typer træ anvendes især til opvarmning, madlavning og andre formål, hvor en stærk, vedvarende varme ønskes.

Brændværdien af træ refererer til mængden af varmeenergi, der frigives, når det brændes. Træ med høj brændværdi vil frigive mere varmeenergi, når det brændes, i forhold til træ med lavere brændværdi.

I tilfælde af brænde har træ med høj brændværdi en høj densitet og er tørt, hvilket gør det mere effektivt til at frigive varmeenergi, når det brændes. Dette skyldes, at fugtindholdet i træet påvirker dets evne til at brænde, og tørt træ brænder mere effektivt end vådt træ. Træ med lavt fugtindhold vil også brænde mere rent, producere færre forureninger og røg i forhold til vådt træ.

Generelt har hårdt træ som bøg, ask, eg og oliven en højere brændværdi i forhold til blødere træ som fyr eller ceder. Dette skyldes, at hårdt træ er tættere og indeholder færre luftlommer, hvilket betyder, at mere af træet kan brænde og frigive mere varmeenergi. Det er også værd at bemærke, at brændværdien af brænde kan påvirkes af faktorer såsom størrelsen på stykkerne og graden af tørring. Ved brug af brænde med høj brændværdi får du altså maksimeret mængden af varmeenergi, der produceres samtidig med, at forureninger og røg minimeres.

For at maksimere brændværdien af brænde skal det altså tørres i mindst seks måneder, før det bruges. Alt vores brænde har derfor en lav fugtighed, der ligger imellem 15 – 18% og bliver tilmed tørret i mindst 6-9 måneder.

Brændværdi

Normalt siger man, at pris og brændeværdi hænger sammen ved traditionelt kløvet og tørret træ – også derfor er olivenbrænde unikt, da prisen ikke følger brændværdien.

0

Bøgetræ

0

Egetræ

0

Asketræ

0

Oliventræ